top of page
Zoeken
  • Caroline

Onverwachtse dood van onze favoriete hond

Met moeite schrijf ik dit bericht... Afgelopen week is er iets gebeurd op de boerderij wat ons erg zwaar gevallen is.


Het is nooit makkelijk als de honden naar de slacht gaan. Wat het makkelijker maakt is weten dat onze honden altijd op een diervriendelijke wijze geslacht worden, en dat ze een goed leven hebben gehad bij ons. We weten altijd dat de slachtdatum eraan komt, en natuurlijk is er altijd wel wat uitval, maar dit hadden wij niet verwacht van onze fokteef #183.


#187 was een Duitse herder, afkomstig van één van Europa's beste fokkers en had dus een fantastische bloedlijn. Ze gaf ons altijd goede nestjes, prachtige puppy's die bijna altijd gezond waren en ons veel complimenten opleverden door klanten. Ze beschreven het vlees als zacht en mals, heerlijk in een stoof, of juist een AVG'tje. Wij hadden dan ook niet verwacht dat ze ons zo vroeg al zou verlaten. #183 overleed afgelopen donderdag compleet onverwachts.


Haar tijd zat er al bijna op, maar ze was voor ons speciaal, en één van onze toppers. Haar vlees hebben we besloten om niet te verkopen, maar afgelopen weekend te BBQ'en met onze familie, als eerbetoon aan wat ze ons heeft gegeven.


Denk bij uw volgende Duitse herder filet alstublieft aan #183, en hoe dankbaar we mogen zijn voor het heerlijke vlees wat dit ras ons geeft. Bedankt.
449 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Guest
Feb 27

Toch jammer dat je niets kan bestellen. Had een lekkere variatie kunnen zijn op het kippen/runder/varkensvlees. Of wat kaas van beagle melk leek ons wel lekker voor een kaasplankje. Ik zie het probleem ook niet, waarom wel baby dier, lams kalfs of bijv speenvarken eten maar dan geen hond of kat. De enige manier dat wij deze planeet nog een beetje gaan redden, en daarmee vele problemen oplossen is stoppen met kindjes maken. Vergrijzing kunnen we alleen tegen gaan door eens een tijdje veel minder baby's op deze wereld te zetten. Anders wordt de vergrijzing alleen maar erger. Hoe breder de voet vande piramide des te breder uiteindelijk de top wordt. Minder mensen lost ook direct veel problemen op, voedse…

Like

Guest
Jun 27, 2023

Naar om te lezen, gelukkig heeft het vlees toch een goede bestemming gehad, ik denk dat #183 dat ook zo zou hebben gewild

Like

Guest
Jun 21, 2023

Jullie zijn gestoord! Walgelijk dit!. Waarom zijn er zulke zieke mensen op de wereld?. Of eigenlijk monsters. Gadverdamme. Ik ga hier van over m'n nek.

Like
Guest
Jun 27, 2023
Replying to

Goede reactie! Ik heb hetzelfde geschreven bij de kippen, varkens en koeien boeren, heb je daar ook een berichtje achtergelaten?! Doe dat nog even, dan kunnen we wellicht snel stoppen als "hogere" diersoort met het misbruiken van andere dieren voor ons smaakplezier.

Like
bottom of page