top of page
Zoeken
  • Bert

Hondenvleeshandelaar veroordeeldWees gerust, dit gaat niet over ons. Sterker nog, wij gruwelen hiervan! Zoals jullie weten staat het welzijn van onze honden bij Konink altijd op de eerste plaats. Toch worden wij vaak beschuldigd van dierenleed, terwijl onze dierenwelzijn-standaarden vele malen hoger liggen dan bij een gemiddeld boerenbedrijf. Het zijn de berichten die gedeeld worden in de media die de naam van hardwerkende hondenboeren besmeuren, een goed voorbeeld is het bericht hieronder:


"Een paar maanden geleden deelden we schokkende beelden van hondendieven in Vietnam. Ook in Indonesië worden honden regelmatig vergiftigd, gestolen en vermoord voor de handel in hondenvlees. Dit lot overkwam Owie. 🐕 Zijn eigenaar Jo was radeloos en deed er alles aan om zijn geliefde hond terug te vinden. Maar helaas was het te laat. Owie werd dood aangetroffen in een kleine, donkere hondenslachterij.


Jo wilde gerechtigheid en vroeg hulp aan onze partner dogmeatfree indonesia. En die gerechtigheid kwam er: de dader kreeg een gevangenisstraf van 18 maanden. Hoewel dit Owie niet terugbrengt, is deze zaak een krachtig signaal naar andere hondendieven en toont het aan dat we met ons werk een verschil maken tegen deze gruwelijke handel." BRON: Viervoeters https://www.instagram.com/p/CxsDudPIpvo/


Verschrikkelijk hoe deze 'handelaren' omgaan met de dieren, laat staan dat het niet eens hun eigen dieren zijn. Laten we voorop stellen: het is natuurlijk erg goed dat dit aan het licht gebracht wordt! Maar daarnaast ontstaat er natuurlijk wel een verkeerd beeld van de hondenvlees houderijen an sich. Wij willen met deze praktijken niks te maken hebben, zoals een hardwerkende koeienboer niks te maken wil hebben met de gruweldaden die plaatsvinden bij het stierenvechten!


Dus mensen, alsjeblieft, scheer ons niet over één kam met deze criminelen! Wij gaan met onze honden om, zoals wij ook met onze kinderen omgaan. Gezondheid, welzijn en geluk staan bij ons centraal, laat daar geen verwarring over zijn. Een fijne Doggy-donderdag gewenst!

377 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page