top of page
Zoeken
  • Caroline

Hondenvlees: een goedkoop alternatief voor koeien-, geiten- en schapenvlees

Vaak vragen mensen hoe het komt dat ons hondenvlees zo goedkoop kan zijn…


Natuurlijk besteden wij veel aandacht aan hoe wij met onze dieren omgaan, maar er is één voordeel aan de productie van hondenvlees in vergelijking met dat van koeien, geiten en schapen: efficiëntie.Koeien, geiten en schapen werpen namelijk minder jongen dan honden doen. Koeien meestal één, geiten en schapen één tot vier. De gemiddelde hond krijgt zes of meer puppy’s per werping.


Dit betekent dat wij meer hondenvlees kunnen produceren met lagere kosten, en daardoor kunnen wij ons vlees voor een aantrekkelijke prijs verkopen, zonder dat de kwaliteit vermindert! Wij besteden minder tijd aan de inseminatie, met meer resultaat. Alles natuurlijk met zorg voor de teven en haar vleespups.


598 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Guest
Jun 20, 2023

Huh

Like

Guest
Jun 03, 2023

Ik vond het eerst een beetje een vreemd idee, maar als je erover nadenkt is het niet anders dan bij varkens, koeien, kippen, schapen etc. Het welzijn van die dieren vind ik ook belangrijk, maar ik ga er geen enkel stukje vlees minder om eten. Toen bedacht ik dat ik enorm hypocriet zou zijn als ik er bij honden dan wél moeilijk om zou doen. Dus ik besloot het te proberen en ben nu fan!

Like
Guest
Jul 02, 2023
Replying to

De rillingen lopen over mijn rug als ik dit lees. Je bent fan. Ik vind het walgelijk en snap niet dat je dan niet gewoon stopt met vlees eten.


Like
bottom of page