top of page
Zoeken
  • Bert

Een hoognodige boerderij pupdate

De afgelopen maanden is er veel gebeurd bij Konink Hondenvlees. Zoveel zelfs, dat we vonden dat het tijd was voor een uitgebreide update voor op de website.


Allereerst weet u misschien nog wel dat wij te maken hebben gehad met een inbraak op de boerderij. Extremisten zijn toen onze stallen binnengedrongen, hebben schade aangebracht, en hebben ook foto's gemaakt om ons in een slecht daglicht proberen te zetten. Gelukkig zijn al deze criminelen opgepakt.


Een aantal van hen hebben inmiddels een taakstraf opgelegd gekregen, anderen wachten nog op hun uitspraak. Samen met onze advocaat pleiten wij natuurlijk voor een hogere straf dan een slappe taakstraf.


We hebben een tweetal extra waakhonden aangeschaft na het incident en wij zijn ook met de voorbereidingen bezig om onze waakteef Reina te laten dekken zodat wij één van deze pups kunnen houden en ook tot waakhond kunnen maken. Je weet maar nooit met deze veganisten. We moeten ons vee en onszelf beschermen.


De dieren die we hebben moeten ruimen door het roekeloze gedrag van de inbrekers zijn inmiddels weer aangevuld dus onze voorraad heeft er gelukkig niet al teveel onder hoeven lijden.
Positiever nieuws is dat wij ook Konink Kattenvlees zijn begonnen. Uiteraard volgt er een apart stuk op onze website hierover.


Konink Kattenvlees is een uitbreiding van onze oorspronkelijke boerderij en natuurlijk met alle waarden die wij ook toepassen bij Konink Hondenvlees. Ook al onze kattenproducten hebben het 3 sterren Blij op de Boerderij keurmerk en ook deze tak van ons familiebedrijf is geheel circulair, milieuvriendelijk en biologisch.


Met de kattenboerderij gaat het goed. Helaas hebben wij zoals u misschien al heeft gezien in januari te maken gehad met een stalbrand, waardoor wij een groot aantal katten verloren zijn. Ook dit was natuurlijk niet makkelijk voor ons. Het was lastig om hiervan van te herstellen, zeker op financiëel gebied, maar door onze geweldige klanten zijn wij weer helemaal terug op het goede spoor. Wij hebben momenteel minder katten dan honden en ook minder verschillende rassen, wij hopen dit in de toekomst gelijk te stellen. We investeren veel in ons kattenbedrijf om dit doel te kunnen bereiken. Hopelijk proeft u dat.
Ook is Konink uitgebreid met een kleine boerderij in Berendrecht, in België. Dit was voor ons een logische volgende stap om zo lokaal mogelijk te blijven en ons heerlijke vlees te kunnen leveren aan onze buren zonder het milieu te schaden. Ook dit hopen wij uit te kunnen laten groeien totdat Konink Berendrecht een begrip is in elk Vlaams huishouden, bij elke Vlaamse dierenliefhebber.
De proeverijen en pop-up evenementen gaan door - immers willen wij dat ook elke Nederlander ons heerlijke vlees en zuivel proeft.Het boerenleven is hard werken, maar de kwispelende staartjes van onze honden herinneren ons er keer op keer weer aan waarom we doen wat we doen, en waarom het het zo waard is.
  - Bert83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page