top of page
Zoeken
  • Bert

Een dag op de boerderij!


Het was een vroege ochtend op de boerderij vandaag. De zon kwam net op en de vogels begonnen te fluiten. Ik stapte uit bed en trok mijn oude laarzen aan. Mijn dag als hondenboer begon. Toen ik naar buiten liep, voelde ik de frisse ochtendlucht op mijn gezicht. Ik keek naar de honden die al aan het ravotten waren en hun dag al gestart hadden.


Ik liep naar de stal en begroette de honden met een vriendelijke stem. Ik begon met het voeren van de golden retrievers, het zorgvuldig meten en mengen van hun voer. Daarna begon ik met het melken. Het is inmiddels routine geworden, maar ik geniet er elke dag nog steeds van. Het geluid van het melken, het gevoel van de warme melk in mijn handen, het waren allemaal vertrouwde sensaties. Ik zorgde ervoor dat elke hond de aandacht kreeg die zij verdiende, en ik controleerde hun gezondheid terwijl ik bezig was.


Toen viel mijn oog op een bijzondere hond, genaamd Bella (ook wel #213). Bella is een lieve en rustige beagle, en vandaag had ze een opmerkelijke prestatie geleverd. Bella had maar liefst 15 puppies gekregen! Dit was een echte verrassing voor ons allemaal, en net zo’n grote trots.


Na het melken begon ik met het schoonmaken van de stallen en het verder verzorgen van de honden. Ik borstelde hun vachten en controleerde hun poten op eventuele problemen. Ik hield ook de melkproductie van elke hond bij en maakte hiervan aantekeningen voor mijn administratie. Ik werk dagelijks met passie en precisie, wetende dat mijn inspanningen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de honden. En daar staat Konink voor.


's Avonds laat maakte ik nog een laatste ronde door de stal. De herders en teckels waren  tevreden, en de melkproductie van de retrievers was goed. Iedereen was gezond. Ik had hard gewerkt, maar het was het wederom allemaal waard. Als hondenboer is het mijn verantwoordelijkheid om voor deze dieren te zorgen en ik doe het met liefde, elke dag weer.


157 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Guest
Aug 25, 2023

jullie zijn Ziek , 🤮🤮🤮

Like
bottom of page