top of page
Zoeken
  • Bert

De kraamstal

Bijgewerkt op: 6 aug. 2023

De kraamstal of kraamkamer, daar begint het nieuwe leven!
Een teef (moederhond) is ongeveer 63 dagen drachtig (zwanger). Ongeveer een week voordat ze puppy's werpt, wordt ze verplaatst naar de kraamstal. Hier liggen de teven individueel in een hok met stro waar ze vrij kunnen rondlopen. Ook kunnen ze naar buiten in een aangrenzend hok. Het stro gebruiken de zwangere dames vlak voor het werpen om hun nesteldrang te uiten.


In een klein deel van het kraamhok kan de teef niet komen: het puppy-nest. Dit zorgt ervoor dat de puppy's een veilige en warme vluchthaven hebben. Het grootste gevaar voor pasgeboren puppy's is namelijk dat de moeder er bovenop gaat liggen. In het puppy-nest kunnen de puppy's veilig luieren en slapen.


In de wintermaanden zorgt de vloerverwarming en een warmtelamp in dit nest voor de broodnodige warmte. In de rest van het kraamhok is het koeler, aangezien dit voor de teef prettiger is.

De teef en haar puppy's verblijven samen 6 weken in het kraamhok. Als de puppy's minimaal 40 dagen oud zijn, worden ze gespeend. Dit houdt in dat de teef bij de puppy's weggaat en andersom. Bij ons is dat altijd op vrijdag die al is omgedoopt tot speendag. Elke vrijdag worden 3 tot 4 teven gespeend.


Op de speendag gaan de teven vanuit de kraamstal naar de dekstal en gaan de puppy's van de kraamstal naar de gespeende puppy-stal. Voor de volwassen en jonge honden een stressvol moment dat dus enige zorg en aandacht vereist.494 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Guest
Aug 19, 2023

Ik mis nog een product in julie assortiment! Ik zoek een milieu- en diervriendelijker alternatief voor mijn favoriete snack. Hebben jullie al plannen om beagle jerky op de markt te brengen?

Like
bottom of page