top of page
Zoeken
  • Caroline

De ideale slachtleeftijd bij honden


Kwaliteit staat bij Konink bovenop. Met meer leefruimte, gezonde voeding en voldoende verrijking besteden wij veel aandacht aan het kweken van het perfecte stukje vlees voor u en uw familie.


Een ander belangrijk punt wat hieraan bijdraagt is de juiste slachtdatum. Puppyvlees smaakt namelijk anders dan het vlees van een volwassen hond, en het vlees van een hond wat zijn piek al heeft behaald zal alleen maar afnemen in smaak, structuur, en voedingswaarde. Dus wat is de ideale slacht leeftijd?


Er zijn verschillende factoren die hier van toepassing zijn. De ontwikkeling van een hond hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de bloedlijn, maar daarnaast ook het ras. Een Tekkel en een Deense dog hebben natuurlijk een andere bouw, en hiermee houden wij als boer uiteraard rekening.


De gemiddelde levensduur van een rashond is zo'n 11 jaar, die van een kruising zo'n 13. (Uit onderzoek van de RSPCA) Bij Konink doen wij uiteraard niet aan het kruisen van rassen, dit doet de kwaliteit te min. Afhankelijk van het ras en grootte duurt het zo'n 8 maanden tot zelfs 2 jaar voldat een hond de volwassenheid heeft bereikt. Op basis hiervan zijn wij tot de volgende conclusie gekomen;


Ideale slachtleeftijd van;

Kleine rassen (tot 10 kilo): 8-9 maanden

Middelgrote rassen (10-25 kilo): 12 maanden

Grote rassen (25-50 kilo): 15-16 maanden

Reuzenrassen (50+ kilo): 20-21 maanden.


Andere factoren zoals hoeveelheid spierweefsel per hondenras zijn megenomen in deze overweging.

570 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page