top of page
Zoeken
  • Bert

Waar de honden wél brood van lusten - deel 3


Fijne doggy-donderdag allemaal! Vandaag alweer het een-na-laatste deel in onze transparantiereeks: 'slapende honden wakker maken - transport naar het slachthuis'.


Dat we bij Konink eerlijk willen zijn met de klant is ondertussen duidelijk, maar toch zijn we beland bij een gevoelig onderwerp: de slacht. In het laatste deel van de reeks nemen we jullie mee in het slachtproces, maar voor het zover is gaan we het in dit deel hebben over het transport.


Afhankelijk van het ras, zijn onze honden met een leeftijd van 8 tot 21 maanden 'klaar' voor de slacht. 8-9 maanden voor de kleinste rassen, 20-21 voor de grootste. Het is altijd een lastig moment, maar wel noodzakelijk, en het is een grote troost om te weten hoe goed ze het hebben gehad!


Een trailer arriveert op de boerderij. Deze kan variëren in grootte, maar is altijd goed geventileerd en kan eventueel zelfs verwarmd (in de winter) of gekoeld (in de zomer) worden, om het welzijn van de honden te waarborgen. Verder zijn wij absoluut tegen verre transporten, en werken daarom met een aantal lokale slagers hier in Groningen. We nemen ruim de tijd om de honden in de trailer te plaatsen en forceren hen daarbij niet. Gelukkig zijn honden erg nieuwsgierig van aard, dus de meeste rennen per direct de trailer in om te gaan ontdekken! We vinden het daarnaast erg belangrijk dat ook in deze laatste momenten de honden hun ruimte krijgen, dus de trailer zal nooit afgeladen zijn.

312 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page