top of page
Zoeken
  • Bert

Waar de honden wél brood van lusten - deel 1


Waar tegenwoordig steeds meer mensen een vervelend beeld hebben van dieren in de industrie, vinden wij van Konink het belangrijk open, eerlijk en transparant te zijn naar onze klanten, maar zeker ook naar degenen die een verkeerd beeld van ons hebben gecreëerd. Daarom, nadat het gisteren dierendag was en natuurlijk vandaag weer doggy-donderdag, bij deze het begin van de reeks 'Waar de honden wél brood van lusten - de transparantie van Konink hondenvlees'. We beginnen deze week met het eerste deel van de reeks: 'Hondenweer - najaar op de boerderij'.


Het wordt weer kouder. Dat merken niet alleen wijzelf, ook onze honden merken de seizoensverandering. Ze worden minder energiek, beginnen met het ontwikkelen van hun wintervacht, en het dag- nacht ritme moet weer even zijn plek vinden. Het begin van het najaar is altijd tekenend op onze boerderij, dit is het moment om alle stallen weer klaar te gaan maken voor de winter. Hoewel we ze graag het gehele jaar door buiten zouden laten ravotten, helaas moeten wij onze honden in de wintermaanden toch vaker binnen houden. Wel hebben ze altijd nog toegang tot het verharde buitenverblijf, maar de weides zijn simpelweg te drassig en te onbeschut om het welzijn van de dieren daar te kunnen garanderen.


Maar geen zorgen, de honden hebben het binnen prima naar hun zin. Met ruim 2m2 minimaal per hond, zowel binnen als buiten, ligt hun welzijnsstandaard hoger dan welke andere dieren ook in de industrie. Daarnaast worden al onze honden in groepen gehouden, hebben zij voldoende zachte ondergrond om op te slapen, en worden hun verblijven verrijkt met speelgoed en andere motiverende attributen.


Op de eerste foto ziet u bijvoorbeeld dat één van onze Herders zichzelf vermaakt met een speeltje. Op foto twee ziet u Maya (nr 563), één van onze moederdieren van onze Terriërs, met op de achtergrond haar (tijdelijke) partner Brutus (nr 901). Foto 3 is een nestje Rottweilers, vergezeld door een aantal verdwaalde kipjes van onze buurman Kees, en foto 4 is een typisch plaatje van onze Herman (die houdt niet zo van regen), één van onze waakhonden en tevens de oudste viervoeter op ons familiebedrijf!


De komende weken zullen wij u meer inzichten geven in ons leven op de boerderij. We laten u verder kennis maken met de dieren, hoe wij te werk gaan, en gaan zelfs als één van de weinige bedrijven in de industrie een kijkje achter de schermen tonen bij ons slachtproces.

250 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page